sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

No nyt on helppoa! - Kolmen aineen jäätelö - resepti

Totta tosiaan. Nyt on kyllä niin helppoa tehdä omaa jäätelöä, että sen osaa kaikki vauvasta vaariin. Näitä jäätelö reseptejä on pyörinyt jo jonkin aikaa pitkin blogeja ja ties missä. En tiedä mistä tämä on lähtöisin mutta pitihän sitä itsekin kokeilla. Ja voi että miten yksin kertaista. Kaikki aineet vain sekaisin ja pakkaseen!
Tästä taitaa taas tulla sellainen kestoartikkelin johon lisäilen uusia juttuja pikkuhiljaa vähän kuin omia muistiinpanojani. En vain jaksa aina tehdä samasta aiheesta uutta blogi postausta.

Sitruuna-Salmiakkijäätelö + vadelmaa 
Jäätelön perusresepti:
6 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa (304ml)
0,5 dl glukoosisiirappia

Ainekset kulhoon ja vatkaa sekaisin vaahdoksi. Lisää mieleisesi lisukkeet marjat, suklaat.. millaisesta jätskistä nyt sitten ikinä pidätkään. Pistä pakkaseen ja anna jäätyä ainakin 4 tuntia mielellään seuraavaan päivää.

Itse maistelin omaa tuotostani jo kahden ja puolen tunnin kuluttua ja se oli vielä ihan "pehmistä" :) Hyvää kylläkin :)

Ei tänä nyt toki mitään halpaa jäätelöä ole kun itse tekee, mutta onhan se oma tekemänä aina parempaa ja saa tietty juuri sen makuista kuin itse haluaa tehdä. Mutta tuskin tuo jäätelön hinta paljon eroaa esim. Ben & Jerryn ja muiden kalliinpien jäätelöiden hinnasta.

Salmiakkijäätelö resepti:
Ylläolevat perusaineet
1,5dl Apteekinsalmiakki mixeriä (linkki valmistajan sivuille)

Ainekset kulhoon ja vatkaa sekaisin vaahdoksi. Pistä pakkaseen ja anna jäätyä ainakin 4 tuntia mielellään seuraavaan päivään. Todella hyvää!!

Sitruuna-Salmiakkijäätelö resepti:
Ylläolevat perusaineet
1,5dl Apteekinsalmiakki mixeriä
1 Sitruunan kuori raastettuna + mehu

Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Pistä pakkaseen ja anna jäätyä seuraavaan päivään. Tästä tuli parempaa kuin tuosta pelkästä salmiakkijäätelöstä. Sitruunaa voisi olla ehkä hieman enemmänkin.
Niin ja vadelmahan sopii aina todella hyvin salmiakin kanssa, kuten tuossa kuvassa näkyy ;)

2 kommenttia:

  1. Pakko kommentoida senverran että jäätelöresepti on lähtöisin Leivotaan! -ryhmästä facebookissa :) mahtavaa jäätelöä !

    VastaaPoista