torstai 29. toukokuuta 2014

Nyhtökana (Pulled Chicken) - Resepti

Törmäsin tuossa jossain mainoslehtisessä Nyhtökana reseptiin ja sitähän piti heti testailla vaikkei kaikkia aineita kotoa löytynytkään. Kanasta tuli sen verran hyvää että täytyy laittaa reseptiä tänne muillekin tarjolle.

Nyhtökana (Pulled Chicken)

n. 500g maustamatonta broileria

Soosi:
4rkl Inkkarisokeria
3rkl soijaa
1 pieni purkki tomaattipyrettä (n. 2rkl)
1rkl punaviinietikkaa
pala inkivääriä
valkosipulia maun mukaan
reilu 1 tl Tulista Currytahnaa (Rajah Hot Currypaste)

Sekoita soosi ainakset ja kaada vuokaan broilerien päälle, pyörittele broilerit soosissa. Laita folio päälle ja uuniin 150 astetta, parisen tuntia. Ota broilerit soosista ja nyhdä pieneksi. Sekoita nyhdetty kana soosin joukkoon. Voit käyttää vielä hetken uunissa.

Erittäin hyvää!! nam!

Katso myös: Kievin nyhtökana (Kiev Pulled Chicken) - resepti


4 kommenttia:

  1. Tuo kastikkeen määrä vaikuttaa aika pieneltä. Eikö tullut kuivahkoa?

    VastaaPoista
  2. Ei ole kuivaa. Uunista oton jälkeen vuokassa on ihan mukavasti soosia johon nyhdetyn kanan voi sekoittaa. Kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Vanha postaus, mutta kommentoin silti:
    Itse teen niin, että keitän ensin broilerin, sitten nyhdän sen, mminkä jälkeen sekoitan sen kastikkeeseen. Tulee kyllä erittäin hyvää.

    Myös nyhtöpossun ekan vaiheen teen keittäen enkä uunissa. Olen vahvasti sitä mieltä, että tulee mehukkaampi liha. Ja tietty myös saa erinomaisen lihaliemen. Kaveri teki äskettäin oliko se nyt nyhtöporoa ja on oheisliemestä aika hurmoksissa, että on sekin yhden sortin etu. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en olekaan koskaan kokeillut keittämistä. Täytyykin pitää mielessä ja testailla joskus. Kiitos kommentista.

      Poista