sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Oiva - elintarvikehuoneistojen valvontatulokset kuluttajien tietoon

Tähän palveluun jos johonkin kannattaa tutustua jos käy paljon ulkona syömässä ja miksei muutenkin. Mielestäni erinomainen ja palvelu juuri tällaisia tarvittaisiin lisää.

Tässä ote Oivan nettisivuilta:

Oiva on elintarvikevalvonnan tarkastustietojen julkistamisjärjestelmä, jota koordinoi Elintarviketurvallisuusvirasto Evira. Kuntien elintarvikevalvojat tekevät tarkastuksia nykyisen valvontasuunnitelman mukaisesti. Raportteja julkistetaan sitä mukaa, kun kuntien elintarvikevalvojat tekevät tarkastuksia. Oivassa arvioidaan hymynaamoin yrityksen elintarviketurvallisuutta, kuten elintarvikehygieniaa ja tuoteturvallisuutta. Parhaimman hymyn saamiseen edellytetään lain noudattamista. Aina, kun Oiva hymyilee, elintarviketurvallisuus on kuluttajan kannalta yrityksessä hyvää.

Kannattaa tutustua itse tarkemmin Oivan nettisivuihin www.oivahymy.fi palvelu on alkanut vasta toukokuussa joten kaikkia yrityksiä sieltä ei vielä löydy mutta varmasti pikkuhiljaa löytyy lisää ja lisää.

Tämän palvelun myötä onkin hyvä tehdä pientä tausta tutkimusta minkälaiseen ravintolaan sitä oikein onkaan menossa ;)  ..tai jälkikäteen voi katsella että minkälaisessa paikassa sitä tulikaan käytyä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti