lauantai 29. kesäkuuta 2013

Vaniljakastike

Joku on saattanut huomatakin niin tämä blogini on joiltain osin hiukan kuin oma muistivihkoni tai jotain siihen suuntaan. Kaikenlaista ruokaa tulee osteltua ja aina ei muista mitä kaikkea on tullut syötyä ja mikä oli hyvää ja mikä pahaa. Tai oikeastaan ne ääripäät muistaa mutta sitä siinä välillä ei. Joskus taas jämähtää johonkin tuttuun ja turvalliseen. No joo, ajattelin suurena vaniljan ystävänä maistella ja kerätä tähän mietiskelyjäni erilaisista vanilja kastikkeista.

Dr. Oetker - Aito Vaniljakastike (Rasvaa 3,5g)
Purkin hieno teksti "Aito vaniljakastike" sai minut alunperin ostamaan tätä. Kaikkeahan pitää maistella ja niin tätäkin. Ensi vaikutelma lirua kuin mikä, tämän voisi juoda juomana suoraan murkista. Maku "vanukasmainen" tarkastellessani Dr. Oetkerin weppisivuja huomasin myös että tämänähän on siellä kategoriassa VANUKKAAT :) Sanotaan nyt että ihan ok maku ja plussaa aidosta vaniljasta mutta en taida ostaa toista. Petyin! 
Linkki valmistajan sivuille: Dr. Oetker - Aito Vaniljakastike

Valio - Vanilla Vaniljakastike (Rasvaa 5g)
Tämä on ehkä omalla kohdalla se mitä tulee ostettua useimmiten siis se mihin olen "jämähtänyt" :) Koostumus sopivan paksua ja maku hyvä. Omasta mielestäni sellaista kuin vaniljakastikkeen pitäisikin olla. Myös tässä ainakin tuotesisällön mukaan aitoa vaniljaa.
Plussaa hyvästä pakkauksesta jonka saa suljettua.
Linkki valmistajan sivuille: Valio - Vanilla Vaniljakastike

Pirkka - Vaahtoutuva vaniljakastike (Rasvaa 9,7g)
Rasvaisempaa kuin Dr.Oetker ja Valio ja sehän on vain plussaa! Koostumus suoraan purkista liian lirua eli ihan juotavassa muodossa. En ehtinyt testaamaan miten ja millaista on vaahdotettuna kun tämä jo loppui. Maku erittäin hyvä. Miinusta pakkauksesta jota ei saa enään suljettua.
Linkki valmistajan sivuille: Pirkka - Vaahtoutuva vaniljakastike

Flora - Vanilla Vanhan ajan vaniljakastike (Rasvaa 14g)
Koostumus paksua, ehkä melkeinpä liiankin paksua. Hyvä kun tulee edes purkista ulos jääkaappikylmänä. Tällä hetkellä näistä testatuista kaikkein rasvaisinta sehän on vain hyvä. Mutta maku tässäkin jotenkin "vanukasmainen", ihan syötävää mutta ei oikein iske minun makuuni vaikka tässäkin on aitoa vaniljaa. Miinusta myös pakkauksesta jota ei saa enään suljettua.
Linkki valmistajan sivuille: Flora - Vanilla vanhan ajan vaniljakastike

Flora - Vanilla (Rasvaa 12g)
Hyvä maku, sellaista kuin vanilja kastikkeen minun mielestäni pitäisikin olla. Koostumus aika lirua kun suoraan purkista kaataa. Tämä on vispautuvaa tavaraa joten vispaten tästä saa paksumpaa. Ei aitoa vaniljaa vain pelkkä aromi, siitä pitkä miinus! Pakkausta ei myöskään saa suljettua enään kun sen kerran avaa.
Linkki valmistajan sivuille: Flora - Vanilla

Summarummadumma dum.. yhteenvetona sanoisin että tällä hetkellä omat suosikkini ovat Valio ja Pirkka, ehkä tuo pirkka ajaisi vaahdotettuna ykköseksi. Täytyy ostaa sitä lisää ja kokeilla millaista se on vaahdotettuna.

Kommentoikaapa muutkin näitä ja kertokaa omia suosikkejanne, listaan tähän lisää noita sitä mukaa kun ehdin maistelemaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti