lauantai 19. tammikuuta 2013

Ravintola Tiiliholvi - Yllätysmenu

Aivan ensiksi täytyy hiukan ihmetellä miten nykytekniikalla jolla kaikki on nykyään mahdollista ei voinutkaan netin kautta varata pöytää samalle päivälle. Ajattelin kokeilla TableOnline.fi palvelua ja varata pöydän Ravintola Tiiliholviin samalle päivälle niin sepäs ei onnistunutkaan. Parantamisen varaa siis vielä on.

No eipä se menoa haitannut, eikun sisään vaan ravintolaan ilman pöytä varausta. Eiköhän sitä aina hyvällä tuurilla yksi vapaa pöytä löydy. Ja löytyihän se!

Tässä todellakin ravintola minun makuuni, siis tunnelmaltaan ja sisustukseltaan. Tiiliholvi todellakin, nimi pitää paikkansa ja upeat tiiliset holvikaaren tuovat tunnelmaa. Linnamaisen kellarin tuntua on ilmassa.
Henkilökunta tervehtii heti iloisesti ja ohjaa pöytään. Juomia tarjoiltiin ja menut tuotiin. Päädymme yllätysmenuun. Neljä ruokalajia eikä hajuakaan mitä on tulossa, sopii minulle.
Tällaisia yllätysmenu juttuja saisi olla monessa muussakin paikassa, monestihan on niin että ruokalistalla iskee valinnan vaikeus eikä tiedä mitä ottaisi. Tällaisessa yllätysmenussa tuota ongelmaa ei ole :)

Tässä seuraavaksi ihan muistin varaisesti kirjoitettu mitä meille tarjoiltiin. Ei siinä informaatio tulvassa jäänyt kaikki mieleen, kun tarjoilija hienosti selosti mitä mikäkin annos pitää sisällään. Tarjoilijalle kaikki pisteet upeasta palvelusta ja selkeästä annoksien esittelystä.
Tietenkin pöytään tuotiin aluksi juomien yhteydessä talon leipiä niinkuin asiaan kuuluukin, tarjolla oli tummaa hiukan makeaa limppua ja vaaleaa juureen leivottua rapeakuorista leipää. Molemmat ravintolan omia tuotoksia. Näiden kanssa talon omaa levitettä joka oli kuulemma tehty oliiviöljystä ja voista sekoittamalla.

Alkuun keittiön tervehdys: Selleripannacottaa ja kirjolohen mätiä.
 - Kylmä alkupala, mutta todella hyvän makuinen. Juuri sopiva ruokahalun herättäjä.

Alkupalana: Kuningasrapua jotain kaviaarin näköistä merilevä systeemiä ja kurkkua yms.
 - Hyvän näköinen annos, kastiketta kaadettiin joukkoon vasta pöydässä. Hyvä maku mutta ehkä aterian heikoin lenkki ainakin minun makuuni.

Toinen “Alkupala”: Ylikypsää possua, kasviksia ja munakoisoa yms.
 - Annos jälleen miellytti silmää. Possu todella hyvää, pehmeää ja suli suuhun. Annos myös muuten todella hyvän makuinen. 

Pääruokana: “Fasaania aasialaisittain” (Fasaania, nuudeleita, bataattisosetta yms.)
 - Fasaani erittäin hyvää, täysi kymppi! Samoin kastikkeet sun muut. Nuudelit ehkä olisi voinut vaihtaa johonkin muuhun raaka-aineeseen näin hienossa ravintolassa. Mutta Fasaani maistui niin hyvälle että... vei kielen mennessään :)

Keittiön tervehdys: Limegeeliä ja jugurttia
 - Nam!

Jälkiruuaksi: Suklaafondant, piimäsorbettia ja vadelmaa.
 - Suklaafondant napakymppi! ..täydellinen fondant, sula suklaa valui sisältä juuri niinkuin sen pitääkin. Harvoin tulee vastaan näin hyvää fondanttia. Piimäsorbet myös mukavan raikasta ja sopi hyvin fondantin kylkeen. Jälkiruoka kruunasi koko aterian.

Jälkiruuan syrjällä piti tietenkin siemailla kuppi kahvia.

Kertakaikkiaan erinomainen kokemus, ravintolan tunnelma todella hyvä. Varsinkin jos tykkää kellarimaisesta vanhasta linna tunnelmasta vai miten tätä nyt kuvailisi. Palvelu oli ystävällistä ja asiantuntevaa. Tarjoilija iloinen, puhelias ja asiallinen niinkuin pitääkin.

Pientä miinusta pitää antaa jälleen kerran kahvin ja teen hinnasta, tuntuu tämän luokan ravintolassa ihmeelliseltä, että kahvista pitää kiskoa 4,50e ja teestä 4e. Varsinkin näin ruokailun yhteydessä. En ihmettelisi yhtään jos tulisin tällaiseen ravintolaan vain kahville mutta eikö tuon kahvin/teen hinnan voisi sisällyttää jo tuon menun hintaan. Näin asiakkaalle jäisi illuusio että kahvin/teen sai ilmaiseksi.

Suosittelen Tiiliholvia lämpimästi kaikille hyvän ruuan ystäville !!

Ravintola Tiiliholvi
Kauppakatu 10, 33210 Tampere
www.tiiliholvi.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti