perjantai 7. joulukuuta 2012

Smoothie / Pirtelö


Smoothie, pirtelö, hedelmä/marja juoma tai mitä kaikkea niitä nyt onkaan. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kaikki nuo oikeastaan loppupeleissä on yksi ja sama asia erilaisilla aineksilla ja erikoostumuksella toteutettuna.

Itse on tullut tässä pyöräyteltyä jos jonkinlaista smoothieta aineksista mitä nyt kaapista milloinkin sattuu löytymään. Täytyy kyllä sanoa, että tällainen smoothie juoma on kyllä yksi parhaita keksintöjä mitä on tehty. Kumpa kaikki alkaisivat ymmärtämään, että sellaisen voi tehdä melkein mistä aineksista vain. Ei pirtelön tarvitse olla aina jokin perinteinen hmm.. mansikka, banaani, kerma, vaniljajäätelö sekoitus. Se voi olla esimerkiksi manteli, vesi, mustikka, puolukka, salaatti sekoitus. Pirtelöön voi siis sekoittaa ihan mitä mieleen juolahtaa vain taivas on rajana. Eikä aina tarvitse seurata reseptejä. Sinne vaan oman mielen mukaan aineksia.
Ellet niin kauheasti tykkää syödä esim. vihreää salaattia niin pistäpä se hedelmien joukossa pirtelöksi niin johan menee vaikka koko puska kerralla ja hyvälle maistuu.
Blenderiin/tehosekoittimeen vaan kaikki pähkinät, marjat, mausteet chilit, kasvikset, mehut ihan mitä vain. Veden tai muun nesteen määrällä voi säädellä miten vahvaa/notkeaa juoma on.

Suositten rohkeasti kokeilemaan erilaisia aineksia ja maku yhdistelmiä. Kokeilemalla oppii ja välillä voi löytyä se oma herkku suosikkikin. Kokeilemaan ja maistelemaan!! ..maistelkaa, maistelkaa !!

Blenderin kautta saa mukavasti tyhjennettyä pakastimestakin sinne jääneitä marjoja ym.

Nam!... Smoothie :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti